Windows 8 mai bun decat Windows 7?!

Va povesteam zilele trecute ca am facut pasul spre Windows 8. In articolul asta o sa incerc sa prezint cateva diferente dintre Windows 8 si Windows 7.

De ce diferenta dintre Windows 8 si Windows 7?


Pentru ca eu nu consider concurent direct Windows Xp sau Vista pentru Windows 8. Acestea sunt sisteme invechite, si-au facut treaba la vremea lor, dar in momentul de fata consider ca sunt depasite, mai ales ca Windows a anuntat ca nu o sa mai ofere suport tehnic pentru Windows Xp.
Windows 7 nu are interfata Metro, asa ca nu ma voi lega de aceasta. Nu-mi place nici mie in Windows 8, tocmai d-aia am dezactivat-o dupa tutorialul dezactiveaza interfata metro in windows 8.

Cu ce vine nou Windows 8?

Booteaza mai rapid
Viteza de boot este considerabil mai mica pentru ca se salveaza ultima sesiune pe hard, iar la repornire va boota mult mai repede. Sigur, pentru aceasta avem nevoie de harduri performante, eventual ar fi bine sa avem hard SSD, poate chiar puse in RAID.

Log In/off imbunatatit

Ecranul de blocare este mult mai performant si contine mult mai multe informatii, scriam aici ca windows 8 vine cu sistem de update imbunatatit. Se poate adauga RSS Feed, se poate schimba background-ul, este imbunatatit sistemul de autentificare.

Management de fisiere imbunatatit
Interfata Ribbon este extraordinara pentru utilizatorii de rand, care nu sunt obisnuiti sa foloseasca anumite combinatii de taste, mai ales pentru cei care utilizeaza frecvent Microsoft Office.

Un alt plus pentru Task manager si pentru Windows Explorer, schimbarile de inferta si optiunile in plus sunt extraordinare.

Un plus de performanta managementului de fisiere, se observa ca s-a lucrat la viteza de transfer a acestora, mult mai rapid decat sistemele de operare vechi.

Detectare imagini ISO din „fabrica”
Nu mai este necesar sa instalezi Daemon Tools sau Power ISO ca sa montezi o imagine. Trebuie doar sa urmezi tutorialul acesta.

introducerea Hyper-V
Nu mai avem nevoie nici de Virtualbox sau de VMware, Windows 8 vine cu propriul program de virtualizare.(functional doar pe sistemele pe 64 biti)

Windows Refresh

Nu este vorba despre clasicul Click Dreapta->Refresh, ci despre ‘reimprospatarea’ calculatorului. Nu mai trebuie sa reinstalati Windows-ul pentru ca „merge greu”, vechea problema a utilizatorilor, ci trebuie sa dati doar un refresh la Windows.

Cam astea ar fi cele mai importante diferente dintre Windows 7 si Windows 8 la ora actuala, e posibil ca, pana la aparitia versiunii finale de Windows 8 sa se mai schimbe..in bine sau in rau lucrurile.

Cei care au vizitat articolul au cautat:

 • eseu despre windows 7
 • e mai bun windows 8 decat windows 7?
 • windows 7 sau 8
 • care e diferenta intre winds 7 si 8
 • windows 8 1 mai bun ca 7
 • windovs 8 1 e bun?
 • win8 diferente fata de win7
 • widows 7 sau 8?
 • fata de win 7 pentru win 8
 • este nevoie de java in windows 8?

Aboneaza-te la NewsLetter

De obicei, trimit un mail o data pe saptamana cu noutatile de pe blog.

Comentarii

 1. Raki a zis

  Nu am auzit cand s-a lansat, dar poate pe viitor voi instala si eu pe laptop Win8, momentan folosesc Win7 si sunt incantat de el, iar pe PC clasicul Win XP ;))

 2. marcel a zis

  O intrebare, consumul cum e mai mare mai mic fata de 7 ? si compatibilitatea ..ca as vrea sa-l pun si eu pe sistemul meu . Inca ceva am inteles ca cerintele sunt aceleasi .

  • Yamasha a zis

   Cerintele sunt chiar mai slabe decat la 7, s-a testat pe un Pentium 3, a bootat in cam 50 de secunde…si rula destul de bine.
   Compatibilitatea depinde de la caz la caz, eu zic sa instalezi in dual boot si daca nu-ti convine poti sa-l stergi fara sa pierzi date…

 3. Tasia a zis

  Cu siguranta o sa fie mai bun, ca deh, asta e tehnologia, o sfera in continua schimbare, din ce in ce mai buna, din ce in ce mai complexa.

 4. D-Petre a zis

  Refresh-ul asta chiar ca ar fi trebuit implementat de mult … vreti sa stiti in cat timp booteaza un XP instalat pe un laptop, acum 6 ani ? … minuteeeee

 5. Daniela a zis

  Personal nu cred ca Windows 8 va fi mai bun decat Windows 7 pentru ca cei de la Microsoft ne-au obisnuit sa scoata o versiune buna alta rea … asa cum a fost si cu Windows Vista care nu a fost o versiune prea reusita de windows … deci eu sunt destul de sceptica cu privire la Windows 8.

 6. Hadden a zis

  E cunoscut doar fiindca este mai rapid decat Windows 7 (consuma mai putine resurse) si are cateva lucruri in plus, in rest e aproape la fel predecesorul.
  Prefer sa raman la 7 deocamdata :D

Da-ti cu parerea(comentariile se aproba manual):