Windows 8 mai bun decat Windows 7?!

Va povesteam zilele trecute ca am facut pasul spre Windows 8. In articolul asta o sa incerc sa prezint cateva diferente dintre Windows 8 si Windows 7.

De ce diferenta dintre Windows 8 si Windows 7?


Pentru ca eu nu consider concurent direct Windows Xp sau Vista pentru Windows 8. Acestea sunt sisteme invechite, si-au facut treaba la vremea lor, dar in momentul de fata consider ca sunt depasite, mai ales ca Windows a anuntat ca nu o sa mai ofere suport tehnic pentru Windows Xp.
Windows 7 nu are interfata Metro, asa ca nu ma voi lega de aceasta. Nu-mi place nici mie in Windows 8, tocmai d-aia am dezactivat-o dupa tutorialul dezactiveaza interfata metro in windows 8.

Cu ce vine nou Windows 8?

Booteaza mai rapid
Viteza de boot este considerabil mai mica pentru ca se salveaza ultima sesiune pe hard, iar la repornire va boota mult mai repede. Sigur, pentru aceasta avem nevoie de harduri performante, eventual ar fi bine sa avem hard SSD, poate chiar puse in RAID.

Log In/off imbunatatit

Ecranul de blocare este mult mai performant si contine mult mai multe informatii, scriam aici ca windows 8 vine cu sistem de update imbunatatit. Se poate adauga RSS Feed, se poate schimba background-ul, este imbunatatit sistemul de autentificare.

Management de fisiere imbunatatit
Interfata Ribbon este extraordinara pentru utilizatorii de rand, care nu sunt obisnuiti sa foloseasca anumite combinatii de taste, mai ales pentru cei care utilizeaza frecvent Microsoft Office.

Un alt plus pentru Task manager si pentru Windows Explorer, schimbarile de inferta si optiunile in plus sunt extraordinare.

Un plus de performanta managementului de fisiere, se observa ca s-a lucrat la viteza de transfer a acestora, mult mai rapid decat sistemele de operare vechi.

Detectare imagini ISO din “fabrica”
Nu mai este necesar sa instalezi Daemon Tools sau Power ISO ca sa montezi o imagine. Trebuie doar sa urmezi tutorialul acesta.

introducerea Hyper-V
Nu mai avem nevoie nici de Virtualbox sau de VMware, Windows 8 vine cu propriul program de virtualizare.(functional doar pe sistemele pe 64 biti)

Windows Refresh

Nu este vorba despre clasicul Click Dreapta->Refresh, ci despre ‘reimprospatarea’ calculatorului. Nu mai trebuie sa reinstalati Windows-ul pentru ca “merge greu”, vechea problema a utilizatorilor, ci trebuie sa dati doar un refresh la Windows.

Cam astea ar fi cele mai importante diferente dintre Windows 7 si Windows 8 la ora actuala, e posibil ca, pana la aparitia versiunii finale de Windows 8 sa se mai schimbe..in bine sau in rau lucrurile.

16 Responses to “Windows 8 mai bun decat Windows 7?!”
 1. Raki says:
 2. Shoptimist says:
 3. marcel says:
  • Yamasha says:
 4. Gyony says:
 5. TreadeR says:
 6. Tasia says:
 7. Cătălina says:
 8. Marius says:
 9. D-Petre says:
 10. Daniela says:
 11. marcel says:
 12. adrian says:
 13. Hadden says:
 14. d-petre says:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *