Pareri Windows 8 RTM

Suntem in prima saptamana a lui august asa ca avem Windows 8 RTM. Exact asa cum s-a tot precizat. Pe internet deja sunt 2 versiuni, una Enterprise si una Professional.

Prima care a aparut a fost cea Enterprise, asa ca ea a fost cea testata de mine pe laptop ca…”muncim mult la munca si avem ce face”. :)

Pentru cei care nu au citit articolele vechi, eu am un laptop ASUS, luat de vreo 2 luni de aici.

Sunt probleme cu driverele pe Windows 8?

Cu driverele, de obicei, nu sunt probleme, dar mai sunt. In momentul de fata cei de la Asus dorm, nu au facut upgrade la Windows 8 la niciun utilitar, cel putin aplicatiile cu care se lauda ei gen Power4Gear Hybrid sau Instant On. Acestea nu sunt compatibile inca.

Probabil de aceea este un delay destul de mare cand apas tastele fn.

nVIDIA pentru placile video mobile inca au probleme, versiunile noi nu merg instalate, a trebuit sa instalez versiunea de pe DVD-ul primit la cumparare, de prin martie parca.

Este Windows 8 RTM stabil?

Cat l-am folosit nu am avut nici cea mai mica eroare. Mi-am bagat pachetul Adobe, a functionat totul cum trebuie, iar programele pe care le foloseam pe Windows 7 nu au probleme de compatibilitate. Oricum, lucrurile astea le stiati si din articolul precedent, cel despre Windows 8 Release Preview.

Merita sa faci upgrade la Windows 8?

Nu pot sa zic decat ca la munca baiatul de la IT a trecut calculatoarele cu Windows, pe noul sistem de operare. Eu zic ca managementul de resurse este mult mai ok decat la 7, e un pic mai rapid, dar nu va asteptati ca daca aveti single core sa mearga ca un i7 rd gen.

Cat folosesti interfata Metro?

De cele mai multe ori am programele in bara de start veche, asa ca daca vreau le pornesc de acolo. Insa, mai am cateva programe pe care nu le folosesc frecvent si le tin in interfata Metro. Asa ca, un procentaj de 20,30% eu zic ca e suficient.

Dar butonul de start?

Nu foloseam foarte mult butonul ala. Acum daca am nevoie, apas Windows+W, se deschide Search din Metro si caut orice aplicatie. Daca vreau sa intru in Control Panel sau Run, folosesc combinatia de taste Windows+X. Oricum, nu-mi este dor de butonul de start, chiar daca sunt suficiente utilitare care sa-l “aduca inapoi.”

De Charm Bar nu prea ma folosesc, momentan imi este incomda.

Cum activez Windows 8?

Habar n-am. In momentul de fata nu exista activator windows 8, nu este niciun program sau vreun serial care sa poata face asta. Doar ca iti va aparea un watermark in partea dreapta a monitorului. Din cate am inteles, citind pe forumurile de la Windows Loader, idei exista pentru crackuire, dar nu se pun in aplicare momentan pentru ca nu cumva cei de la Microsoft sa faca vreun upgrade si sa nu se mai poata activa.

Personal, nu as mai instala Windows 7 pe laptop. Aplicatiile se deschideau mult mai greu, designul este sub cel de la Windows 8, chiar si consumul bateriei este mult, mult mai mic pe noul sistem de operare.

* Versiunile RTM sunt versiuni finale, trimise catre distribuitori si cei cu care colaboreaza Microsoft. Chiar daca lansarea oficiala va fi in octombrie, nu se va schimba nimic.

PS Saptamana viitoare o sa incerc sa fac intai un upgrade de la Release Preview pe calculatorul personal, abia vad care e treaba cu activarea.

26 Responses to “Pareri Windows 8 RTM”
 1. Cojo says:
 2. Havrince Daniel says:
 3. felix says:
 4. taolen77 says:
 5. Alex says:
 6. Andrei says:
  • Yamasha says:
 7. AndreiB says:
 8. taolen77 says:
  • Yamasha says:
 9. Bogdan says:
  • Yamasha says:
 10. aly13 says:
 11. Andrei says:
  • Yamasha says:
 12. Adrian says:
 13. Adrian says:
 14. Orange says:
 15. gabriel1991 says:
 16. Gabriel Ursan says:
 17. Sorin says:
 18. cos says:
 19. barbu stefan says:
  • Yamasha says:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *