Cum sa recuperez date de pe HDD

La mine la munca se lucreaza cu fisiere mari, de ordinul GB, pe zi transfer 200-250 GB de informatie. Saptamana trecuta din greseala s-au sters cativa GB de informatie, evident ca au fost stersi cu SHIFT+DELETE, asadar nu erau nici in Recycle Bin. La noi e o regula, orice se difuzeaza trebuie sa fie si pe DVD, in arhiva, asa ca trebuia sa recuperam datele.
Am inceput sa caut un program de recuperare date pierdute de pe hard ca sa refac cat de cat greseala. Si am gasit, cateva pentru care aveam nevoie de licenta, dar si cateva care sunt free.


Tocmai de aceea am zis ca e cazul sa fac si un articol cu cele mai bune programe de recuperat date de pe hard, cine stie, poate si altii vor avea problema aceasta.
Asa ca, daca aveti probleme la fel cum am avut eu puteti folosi urmatoarele programe:

PC Inspector

– realizat de cativa germani, daca stiti limba e perfect, daca nu, Google Translate va ajuta cand sunteti in impas.
Se poate descarca de aici

Recuva

– unul dintre cele mai cunoscute programe de acest gen. Acesta este dezvoltat de aceeasi echipa de la CCleaner. Il puteti descarca de aici.

Win Data Recovery

– un utilitar foarte bun pentru utilizatorii de Windows, dupa cum scrie in descrierea softului poate recupera chiar si fisierele stricate de virusi.
Il puteti descarca de aici.
Si programul pe care l-am folosit eu, cu care n-am avut probleme, Panda Recovery. Se poate descarca de aici. Un utilitar simplu, dar eficient.
Mai sunt multe programe de genul. Pentru unele trebuie sa platesti, daca depasesti x GB de recuperare, pentru altele trebuie sa platesti programul de la bun inceput.
Sper sa va ajute unul dintre cele FREE si… multa bafta pe viitor.:)

9 Responses to “Cum sa recuperez date de pe HDD”
 1. Daniela says:
 2. mvphotomag says:
 3. Random Lemons says:
 4. Marius says:
 5. ocsike says:
 6. adrian micu says:
  • ocsike says:
 7. hoffman says:
  • Yamasha says:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *