Program de sters virusi

Probabil una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor, cand vorbim despre calculatoare si sisteme de operare raspandite sunt virusii. Cu cat sunt mai raspandite si mai folosite sisteme de operare, cu atat exista virusi tot mai multi si care afecteaza calculatorul si fisierele personale ale utilizatorilor. E normal, e un loc in care se pot face bani foarte usor.
Sunt fel de fel de virusi, raspanditi in cele mai neasteptate locuri, de la retele de socializare pana la poze sau fel de fel de arhive. Sa nu mai vorbim de cei care cauta pe site-uri interzise.
S-a scris mult despre protectia calculatorului si despre cum sa nu ne virusam. Si, parca incepatorii tot se lovesc de probleme.
Cea mai buna varianta de protectie impotriva virusilor eu zic ca este si cea mai ieftina, adica folosirea de masini virtuale pentru a ne testa programele.

* Citeste si: Masini virtuale si cum ne putem proteja de virusi

Dar daca nu esti un utilizator destul de avansat pentru a folosi asa ceva, te limitezi strict la anumite programe de sters virusi, binecunoscutii antivirusi.

Daca suntem pe Windows 8, cei de la Microsoft au implementat un astfel de program care sa sporeasca securitatea utilizatorului.

Insa, daca nu suntem multumiti sau daca inca avem sistemele de operare mai vechi, trebuie sa alegem un program de sters virusi care sa-si faca treaba asa cum trebuie.

* Poate esti interesat si de: Antivirusi in Windows 8

Cel mai bun program de sters virusi?

Nu exista. Sunt doar programe pe care le cunoastem mai bine si pe care nu stim sa le folosim. In principiu, majoritatea programelor antivirus fac cam acelasi lucru, blocheaza virusii, diferenta o face rapiditatea in detectie a fisierelor infectate si, bineinteles consumul mic de resurse. Ar mai fi de precizat si ca depinde foarte mult cat de bine stim sa customizam antivirusul.

Cele mai folosite programe de sters virusi sunt:

1. Kaspersky

Unii ar spune ca este cel mai bun program de detectare virusi, l-am folosit si eu o perioada lunga, mi-a placut, dar am ales sa nu mai folosesc antivirus de ceva timp. Din pacate nu este un antivirus tocmai ieftin.

2. Avast

Un antivirus destul de bun, probabil unul dintre cele mai buni antivirusi gratuiti. Rata de detectie este buna, dar in limitele unui antivirus gratuit.

3. Avira

L-am folosit o perioada buna la serviciu, cand lucram in partea cealalta. Nu am avut probleme cu el, chiar daca functionam pe o versiune mai veche. Dar pe Windows Xp nu aveam probleme.

Nu sunt singurii antivirusi si e posibil ca unii sa nu fie de acord cu mine. Asa ca astept sa spuneti care este cel mai bun antivirus pentru voi?!

9 Responses to “Program de sters virusi”
 1. Alex says:
 2. Cojo says:
  • Stefan says:
 3. Cristi says:
 4. Daniela says:
 5. ex-silentio says:
  • Yamasha says:
 6. Marian says:
 7. Adriana says:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *