Realizarea unui blog nu este chiar grea. În teorie, dacă facem un cont pe wordpress.com sau un cont pe blogger reușim să punem la un punct un blog. Dacă dorim să fim un pic mai profesioniști putem alege să mergem pe o găzduire fie ea și ieftină ce ne face să fim un pic mai ok, mai atenți cu găzduirea noastră și cu fișierele noastre.
Responsabilitatea plății unei facturi către o firmă de găzduire vine și cu ceva discuții privind alegerea domeniului, dar și a realizării backup-ului. Oricât de mult s-ar lăuda firma de hosting că aveți o copie a fișierelor, de cele mai multe ori firmele își bagă în termeni și condiții tot felul de idioțenii.
Să ne amintim cu tristețe de namebox. Foarte mulți și-au pierdut fișierele. Foarte mulți bloggeri au rămas fără jobul lor de suflet.
Trecând peste introducerea mai tehnică, hai să vedem ce te face pe tine ca blogger să ieși în față. Sigur, texte de genul sunt ușor de pus pe blog, mai greu este să le aplicăm.
Țin minte că citeam un articol, la un moment dat, despre un bloggeri. Era o comparație între oricine altcineva și Eftimie de la TNR. Cred că sunt puțini oameni atât de talentați ca el. Pur și simplu, talentul te face să fii incredibil. Să îți facă plăcere să scrii așa ceva.
Totuși, nu doar despre cei mai buni este vorba, ci și despre restul lumii. Și noi putem avea argumente, dar și noi putem povesti lucruri, întâmplări. Doar că trebuie să muncim mai mult dacă nu avem talent.
Focusează-te pe calitate
Dacă nu ești din clanul lui Eftimie învață să ai răbdare și să muncești. Este bine să comentezi și să citești pe alții pentru a ți se forma un vocabular ok. Dacă ai un vocabular și poți scoate cuvintele ca pe bandă rulantă poți face lucruri frumoase. Poți avansa. Dar ai grijă că odată ajuns sus trebuie să te menții acolo. Este foarte greu.
Ca un exemplu paralel vezi pe Simona Halep. Cam greu să ajungă pe locul 1, nu? Dar să se mențină acolo?!
Ai o viziune pentru ceea ce vrei să faci
Pune ține, stabilește lucrurile pe plan scurt și pe plan mediu. Încearcă să te diferențiezi, dar ai grijă să nu încerci tehnici mai puțin ortodoxe. O să fii arătat cu degetul.
Joacă-te cu Social Media
Ai o grămadă de oportunități. Poți folosi Facebook, Instagram, Tik Tok și toate rețelele pentru tine. Nu le neglija, dar nici nu exagera cu ele. E tare ușor să uiți de site-ul propriu și să generezi conținut pentru alții.
Adu valoare cu articolul tău
Gândește-te la ce ar ajuta utilizatorul articolul tău. Ce îl face bun ca să fie citit. Totodată, nu te zgârci la vorbe, dar nici nu crede că dacă ai 100 de cuvinte ai rezolvat tot. Sigur, e posibil ca acestea să fie ok până la un moment dat.
Scrie conținut evergreen
Tutoriale sau lucruri care se întâmplă sezonier merg perfect. De exemplu, eu am un articol cu o sărbătoare națională și în fiecare an primesc trafic foarte mult pe acel articol.
Sunt multe lucruri pe care le învățați din experiență. Totul este să vă facă plăcere să faceți asta.
Adaugă un comentariu