Există foarte multe firme ce au început să se dezvolte pe nișa aceasta de creare a site-urilor web. Dacă ai un business mic trebuie să începi să te gândești să fii online. Unde mai pui faptul că, dacă vrei să accesezi fonduri europene, ai nevoie de un site, trebuie să ai prezență online.
Așadar, Uniunea Europeană ne-a impus câteva reguli de bun simț, zic eu.
Trecând peste lucrurile de birocrație, haideți să vedem ce ar trebui să știm despre site-urile de prezentare.
Cu ce platformă lucram?
Ca să facem un site de la 0 este dificil. Până și magazinele online folosesc CMS-uri. Evident, acestea sunt special concepute pentru așa ceva. Așadar, trebuie să ne orientăm spre o platformă cu care să lucrăm.
Avem mai multe pe piață precum:
- WordPress
- Drupal
- Joomla
Cel mai răspândit este WordPress. Undeva la 30% din numărul de site-uri din lume este bazat pe WordPress. Fiind cel mai popular are foarte multe lucruri gratuite, iar noi vom găsi foarte ușor oameni care să ne facă modificările dorite.
Ce trebuie să mai știm despre crearea unui site?
Ca să avem un site trebuie să îl găzduim undeva. Practic, trebuie să avem un sediu pentru el. Acest sediu poate fi acasă sau poate fi la o firmă de găzduire. Ajungând atât de ieftin să găzduiești un site de prezentare e mult mai util să fie pus la o firmă care se ocupă cu așa ceva. De exemplu, prețurile pot începe de la 1 euro pe lună. De ce să nu apelăm la așa ceva?
Stai că nu s-a terminat totul. După ce ai obținut găzduirea trebuie să te orientezi și spre un domeniu web. Aceasta va fi adresa la care vei fi găsit online.
Ca să facem un fel de comparație. Dacă la un magazin fizic tu te duci de bună voie, aici va trebui ca tu să îi aduci la tine. Așadar, ai nevoie de un nume bun, ușor de reținut.
Din start ar trebui să evitați să folosiți domenii precum:
- gigel.wordpress.com
- ionel.blogger.com
- viorel.joomla.com
Sunt subdomenii ce nu prezintă niciun fel de interes pentru viitorii oameni care vor veni pe site-ul tău.
Pasul următor ar fi ca, după ce domeniul s-a propagat, să începem să instalăm WordPress.
Adaugă un comentariu