Sigur că blogurile nu mai sunt la putere, ci mai mult vlogurile, dar impactul este mult mai mare aici, din punctul meu de vedere. Informația e mult mai bine structurată, fața de un vlog. Dar fiecare alege să facă lucrurile așa cum știe.
În fine, dacă te-ai hotărât să îți faci un blog trebuie să știi câteva lucruri de bază. În general, trebuie să înveți lucruri despre SEO. SEO înseamnă să înveți să optimizezi pentru motoarele de căutare. În cazul României pentru Google.
Eu gândesc de felul următor: ce l-ar putea interesa pe X din articolul meu? Ce să-l facă să citească 1000 de cuvinte?
La mine la asta se rezumă optimizarea SEO. Restul sunt lucruri de finețe care, în zilele noastre, nu mai au atât de multă valoare. Totuși, nu e rău dacă le respectăm.
Hai să vedem câteva lucruri care ne-ar putea ajuta.
SEO On Page
Mulți caută cum să facă SEO on Page eficient. Nu mai este o regulă, nu se mai face ca înainte. Știai că ai 2,3 procente pe care trebuie să le respecți din punctul de vedere al cuvintelor cheie și aia era. Eh, treburile s-au complicat și acum Google învață din textul tău, învață din ceea ce face vizitatorul la tine pe blog.
Cert este că Google vrea mai mult conținut ca niciodată. Așadar, poți face bani frumoși din realizarea de conținut.
Învață să dai link către articole mai vechi, relevante.
Scrie structurat
Cam aici se rezumă SEO On Page. Fă o introducere, fă subtitluri, încearcă să atragi cu stilul tău de scris. Poți provoca la comentarii. Oamenii să caute să se informeze de la tine și să o facă într-un mod corect, cu informații pertinente. Asta te va ajuta mai mult decât orice.
SEO Off page
Se face din ce în ce mai greu. Dar contează chiar și felul în care pui un link către un blog sau către un alt articol. Nu te agita să obții cât mai mai multe link-uri pentru că e o treabă foarte, foarte veche.
Google a pus roboții pe noi și învață cot la cot din conținutul nostru. E tot mai greu să manipulezi rezultatele.
Sigur, fiind roboți la mijloc putem găsi un pattern care să ne ajute. Dar s-a pus mare preț pe utilizator. Acesta are întotdeauna dreptate. Având atât de multe servicii la dispoziție aceștia ne pot urmări activitatea și aduc câteva referințe despre noi.
De exemplu, dacă cineva dă click pe o poziție de-a noastră de pe Google și noi suntem pe poziția 1, iar utilizatorul dă click pe al 2 lea rezultat și găsește ceea ce are nevoie… Google va face rocadă de poziții.
În acest caz, trebuie să revii la seo on page și să faci lucrurile cât mai bine.
Astea sunt cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru ca un blog să fie promovat.
Adaugă un comentariu