Electrocasnicele fac parte din viața noastră. Într-o oarecare măsură am ajuns să fim dependeți de ele. Nu știu cât de ok este acest lucru, nu știu dacă este bine să ne lăsăm pradă tehnologiei pentru că, mă gândesc că vom ajunge într-o perioadă în care nu vom putea rezista fără ele.
Cine știe? Poate chiar și legislația se va schimba, poate că vor fi introduse legi noi pentru a veni în sprijinul tehnologiei.
Se discută tot mai mult despre internet of things. Practic, frigiderul, aragazul, toate lucrurile din casă, de la cea mai mică electrocasnică, la cea mai mare… vor fi interconectate și le vom putea controla din anumite dispozitive.
Filmele de geeks ne prezintă acest lucru ca fiind ceva extraordinar, că probabil vom controla aceste dispozitive prin comenzi vocale și că totul va fi la picioarele noastre.
Nu știu dacă se va întâmpla acest lucru, poate că peste 5-10 ani lucrurile vor deveni tot mai apropiate. Mă gândesc la faptul că 5G-ul va deveni realitate, că vom avea viteze amețitoare ce ne vor permite controlul mult mai bun al tehnologiei, din punctul de vedere al vitezei.
Îmi place tehnologia, într-o oarecare măsură mă folosesc de aceasta pentru a lucra, chiar și pentru textele pe care le vedeți pe blog ne folosim de tehnologie, nu? Cred că este utilă până la un moment dat.
Dar vă dau un exemplu simplu. Zilele trecute a picat curentul în tot cartierul în care locuiesc. Eram singură acasă, eram cu 10% baterie la telefon, iar interfonul n-a funcționat. Evident că am stat pe la uși, să văd dacă cineva coboară, dacă vreun vecin este la geam.
Ăsta este cel mai banal lucru, dar nu tocmai confortabil.
Un alt lucru ar fi chiar și exemplul celor de la ING. Cu banii pe care îi aveam sechestrați din cauza că le-a picat sistemul. Pur și simplu nu mai puteai face plăți, nu mai puteai face nimic cu banii tăi digitali.
Mi-ar plăcea ca frigiderul, ca aragazul să fie interconectate, să le putem folosi mai ușor. Totodată, îmi dau seama că omul trebuie să fie suficient de priceput ca să le folosească. Fie ele și cu inteligență… artificială.
Adaugă un comentariu